Дана 24.05.2022. године у Зуботехничкој школи одржана је трибина на тему „Значај физичке активности у превенцији постуралних деформитета и грешке које се јављају приликом њихових третмана“. Предавање су одржали наставници физичког васпитања Фармацеутско-физиотарапеутске и Зуботехничке школе Радмила Панзаловић и Владимир Весић. Присуствовало је четрдесет ученика из Зуботехничке и Фармацеутско-физиотарапеутске школе. У оквиру трибине ученици су имали прилике да чују предавање наставника Радмиле Панзаловић и Владимира Весића. Циљ овог предавања је био да ученици уоче значај физичке активности и правилног вежбања као средства за превенцију постуралних деформитета, као и значај одржавања доброг постуралног статуса. У оквиру предавања обрађени су деформитети леђа:

Кифоза – деформитет који карактерише повећање физиолошке кривине грудног дела кичме према натраг;

Лордоза – повећање предње кривине цервикалног или лумбалног дела кичме;

Сколиоза – бочна латерална и ротаторна кривина кичменог стуба настала услед деформције једног или више тела пршљенова, међупршљенова, међупршљенских хрскавица или услед слабости лигамената и мишића кичме. За сваки од ових деформитета показане су вежбе које објашњавају специфичне положаје тела и разлике у третирању и превенцији између појединих деформитета.

Након излагања наставника ученици су постављали питања, а неки од ученика су поделили своја лична искуства. Након одржаних предавања организатори трибине су припремили интерактивни квиз за ученке са питањима везаним за област превенције деформитета. Ученици који су представљали своје екипе на интерактивном квизу: Марковић Маја, Смољанић Саша, Церовић Мина, Милованкић Милена, Чикић Милан, Лазић Тамара, Анђела Симовић, Врачар Марта, Матејић Виктор, Миленковић Анђела, Спасовић Исидора, Шошкић Уна, Никола Шарић, Данило Самарџић, Бојана Радовић, Тијана Врачевић, Михајло Матић, Миа Брајовић, Вукашин Нешовић, Милан Прибић, Елена Јевтић, Ђина Петровић, Нина Лукић, Софија Митровић.

На трибини су поред ученика две школе присуствовали и наставници Томислав Алавања, Маријана Пеулић, Наташа Петровић, Ива Пилиповић, Слађана Неагић, Јелена Петковски, Анета Миливојевић, Немања Здравковић, Зорица Шћекић и Коста Поповић.