Град са Ибра изнедрио је бројне асове, а у „реду“ је и наш 16-годишњи Страхиња Кљајић.

-После шест година бављења фудбалом, у петом разреду основне школе сам се одлучио да се опробам у одбојци. Отац се својевремено бавио овим спортом, тако да сам решио да видим како ћу се ја снаћи и…свидело ми се од првог тренинга-рекао је Кљајић. После првих одбојкашких корака начињеих у родном граду, у лето 2019. начинио је нови, за каријеру али и живот огроман помак, преселивши се у Београд.

-Стигао је позив Црвене звезде. Још као клинац сам маштао о црвено белом дресу, а онда ми се тај сан и остварио захваљујући одбојци.

Селидба у главни град је теже пала родитељима него голобрадом Страхињи.

-Нисам имао дилему, ни страх. Родитељима, наравно није било свеједно, ипак то је велика промена. На крају је све добро испало, снашао сам се у новој средини. Тренирам редовно, уз то уклађујем школске обавезе.Доста ми олакшава то што у школи, пре свега разредна, имају разумевања за моје бављење одбојком – срећан је Страхиња, ученик првог разреда Зуботеничке школе из Београда.

-Нажалост, доласком у Београд сам схватио да има јако мало правих другара и пријатеља. Многи су ме заборавили.

О амбицијама Кљајић говори као и сваки тинејџер.

-Жеља ми је да једног дана постанем професионални играч, сениорски репрезентативац… Дуг је пут до тога, зато: прво бих волео да се изборим за место првотимца у Црвеној звезди, па он.да и да се опробам у иностранству.

О одбојкашким идолима каже:

-Два су дизача чији ми се стил игре допада, Бразилац Бруно Резенде и наш Владо Петковић.

По годинама пионир, Страхиња игра за кадетску и јуниорску екипу црвено-белих.

-Када сам долазио у Београд, био сам свестан да ће момци који су старији и дуже у клубу од мене да буду у предности. Упорношћу и свакодневним радом сам успео да се изборим за место у тиму, па тако на свакој утакмици добијам шансу, што у првој постави, што са клупе-закључио је Страхиња који је после места у пионирској, добио позив и у кадетску репрезентацију Србије.

М.Марковић

 

Воли Вас ваша Зуботехничка школа!