У суботу, 27.1.2024. у холу школе са почетком у 12 часова, након говора директорке школе др Ане Гајић, освештавања славског колача и говора свештеника, школски хор којим је водила наставница Александра Мијовић отпевао је химну Светом Сави а потом је одржана је свечана приредба. Светосавску приредбу ,,Како замишљам небо“ осмислила је и режирала Ана Ристовић Чар, и у њој је учествовало 17 ученика првог, трећег и четвртог разреда: Дуња Ивановић, Дуња Ружић, Сара Стојковић, Ана Ранковић, Радан Радановић, Немања Коматина (1-1), Миљана Туфегџић Јевтић (1-5), Алекса Вукомановић, Андреа Јанићијевић, Милица Мићић, Андријана Бањевић Арифовић, Маша Исаиловић, Сава Николић, Саша Томић (1-6), Дуња Булаја (3-2), Јелена Тодосијевић (3-1), Филип Марица (4-2), као и 7 наставника: Весна Кнежевић Живић, Радмила Милановић, Снежана Машић, Миљка Вицковић, Ана Ристовић Чар, Немања Здравковић и Лазар Миљковић који су својим наступом на сцени и оригиналном тачком све пријатно изненадили и учинили овај догађај посебним.

Овогодишња припредба тематизовала је бројне актуелне теме везане за међувршњачко разумевање (и неразумевање), односе између деце и родитеља, хуманост и поштовање различитости, толеранцију и неговање позитивних људских вредности као и пријатељства, а присетили смо се и трагичног догађаја 3. маја који је обележио претходну школску годину. Сви ученици су показали изузетну посвећеност, како на пробама тако и на самој приредби.  Прослави Дана Светог Саве присуствовао је изузетно велики број наставника, пријатеља школе, бивших запослених као и ученика.

Школски хор извео је и песме ,,Плава птица“ као и ,,За милион година“ и учинио овај догађај посебно свечаним и лепим. Хор су чинили следећи ученици: Софија Ђорђевић  2/2, Душан Ђурић, Марта Врачар 3/1, Вишња Чанак – клавир, Сара Игњатијевић 3/2, Ана Каменовић, Михаило Којић, Милица Кусић, Нина Пејић, Јана Радимиловић, Ања Сали, Јана Савић 3/3, Вук Ђорђевић ¾, Павле Јовић, Миа Брајовић, Тијана Врачевић, Ирена Мијатовић – гитара, Ева Пурић, Марија Радановић, Марија Тошић, Никола Шарић, Сара Јарић 3/6, Елена Радојевић и Софија Ковачевић.

 Техничку подршку приредби пружили су ученици Радивоје Ђукић и Михајло Петровић, за фотографију био је задужен Владимир Весић. Ана Ристовић Чар се посебно захваљује колегиницама и колегама који су учествовали у приредби и учинили је посебном и незаборавном, као и Весни Кнежевић Живић на несебичној подршци, корисним саветима и колегијалности.

29.1.2024.