У петак, 27. 1. 2023. године у холу Зуботехничке школе одржана је свечана академија поводом Савиндана, школске славе. Након окупљања званица, колега и сарадника, уз топлу добродошлицу свих запослених у нашој школи, наступио је хор и сјајном изведбом химне Светом Сави отпочело је обележавање овог свечаног, славског дана. Уследило је освештавање и сечење славског колача, а затим и пригодан говор свештеника. Уметнички део програма настављен је уводном речју водитељке програма, ученице одељења 3-4 Дарије Перишић и поздравним говором директорке школе др Ане Гајић.

Уметнички део програма осмислиле су и реализовале наставнице српског језика и књижевности Весна Кнежевић Живић и Милена Ралевић и наставница физике Александра Мијовић. Сценарио за светосавску приредбу уклопљен је и писан тематски са намером да истакнемо значај језика и његовог очувања и да се подсетимо ходочашћа Светога Саве, свих оних светиња које је обишао и које представљају темељ наше културне традиције. У приредби су учествовали ученици: Миа Илић, Дуња Булаја, Магдалена Стоиљков 2-1, Михајло Петровић 3-3, Нађа Миливојевић 3-6, Зоја Њего 3-6, Невена Ивковић, Јелена Теодосијевић, Јана Савић 3-5 и Урош Јаковљевић 3-5 и Милица Јонџа 3-4. Наступ ученика пратио је пројектовани видео материјал који су припремили ученици Филип Денић 3-6, Александар Јошески 3-6 и Андрија Шијан 3-4, као и пригодна, духовна музика. Захваљујемо се ученицима Александру Јошеском и Андрији Шијану, као и колеги Владимиру Весићу на техничкој подршци и помоћи.

Рад на приредби трајао је од средине новембра до 26. јануара 2023. године. Након уводних часова, упознавања ученика са изабраним текстовима и задужењима, ученици су долазили једном или двапут недељно на унапред заказане вежбе рецитовања, читања и сценског покрета. Пробе су се одвијале у библиотеци школе и у холу. Генералана проба одржана је у холу школе 26. јануара 2023. године.

Уметничкој лепоти и вредности свакако је допринео и хор који је сјајним извођењима употпунио свечаност. Хор су чинили ученици: Миона Марковић 2-1, Ања Сали 2-2, Јана Радмиловић 2-2, Марта Врачар 2-1, Александра Радосављевић 1-6, Анђела Ђуричић 1-2, Андријана Симић 2-6, Анђела Васиљевић 2-6, Габријела Бојковић 3-5, Реодора Радојичић 3-5, Савић Јана 2-3, Страхиња Ћипранић 2-4 (кахон), Павле Јовић 2-4, Вук Ђорђевић 2-4, Никола Шарић 2-4, Ирена Мијатовић 2-4 (гитара), Марија Радановић 2-4, Петровић Николина 2-4, Ева Пурић 2-4, Марија Тошић 2-4, Магдалена Стоиљков 2-1, Васиљевић Анђела 2-6. Наставница Александри Мијовић окупила је и припремала децу за извођење до завршних проба када јој се придружила Сара Милановић, зато посебну захвалност дугујемо нашој бившој ученици Сари Милановић и њеним пријатељима и сарадницима, господи Неојши Брдарићу и Михајлу Јоцићу, који су се одазвали нашем позиву и својим талентом, и залагањем свему дали посебан уметнички печат.