Феестивал Звездаријада и Први глас Звездаре одржани су ове године ОНЛАЈН.

Под покровитељством ГО Звездара а у организацији Драгане Петровић испред „Јимнy“ агенције у оквиру „Звездаријаде“ фестивала културе младих, у децембру је традиционално одржано онлајн музичко такмичење „ПРВИ ГЛАС ЗВЕЗДАРЕ“.

Ова манифестација пружила је могућност младима да учествују у различитим активностима, стичу знања и вештине из различитих области културе, промовишу своје таленте и развијају креативност. Циљ „Звездаријаде” је и међусобно упознавање и дружење ученика из звездарских школа. Учесници су изводили рок и поп, као и етно песме. Најбољи су оосвојили и награде.

Стручни жири сачињен од музичара и професора музичких школа процењуивао је и занатско савлађивање инструмента, интонативно уклапање и слух певача, дакле, све елементе правог музичара. Ове године чинили су га: Душан Дуда Безуха, познати гитариста, композитор и музички продуцент, Kатарина Азањац Врачар, флаутисткиња, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић“ и Златко Бокун, познати звездарски хирург и гитариста групе „Плутониа“.

Школа певања које су водиле Јована и Дуња прекинуте су у марту. Према речима струке, од почетка нове школске године, певање и гласан разговор представљају лак начин за преношење вируса. Међутим,  без певања, вежби дисања, распевавања часови су се тешко одржавали. „Радили смо класичне вежбе загревања, одређивали распон гласа, стварали композицију, тумачили текст, певали у групама и самостално на поједничним песмама које су ученици бирали“, рекла су нам Дуња и Јована. Kако нам је здравље свих учесника на првом месту пројекат смо завршили „онлине“.

На понос Зуботехничке школе из Београда, ове године, престижно прво место освојила је Исидора Стојиљковић, која је извела нумеру When I Was Your Man коју у оригиналу изводи  Bruno Mars.

Исидора, која је иначе и председница Ученичког парламента Зуботехничке школе, засенила је својим анђеоским гласом, емоцијом, и интерпретацијом.

Сви смо данас били Исидора…

Воли Вас ваша Зуботехничка школа!