Ми се не рекламирамо, нас препоручују!

Особама које желе да се баве стоматологијом често се говори о многим проблемима у вези са професијом, од којих су неки потпуно неистинити. Чињеница је да је стоматологија изазовна и веома корисна каријера.

Без обзира на област стоматологије којом желите да се бавите у будућности и уживате у многим благодатима, оно што би требало да претходи факултету, јесте завршена Зуботехничка школа.

Зашто је толико важно постати стоматолог, зубни техничар или стоматолошка сестра-техничар управо ћете сазнати.

Спремни сте?

Високо цењена професија

Да ли сте знали да се стоматологија и зубна техника убраја у првих 10 најпоузданијих и најугледнијих професија у свету?

Генерално, људи узимају своје орално здравље веома озбиљно и знају колико је важно да имају квалитетног стоматолога и зубног техничара са стварним искуством да им пруже максималну негу. Стоматолошке сестре-техничари које раде у ординацији могу имати користи од позитивне перцепције јавности у току каријере.

Пружање помоћи другима

Стоматолог већину свог времена проводи пружајући помоћ особама којима је потребна, док ће стоматолошка сестра-техничар своје вештине користити у раду са стоматологом и пацијентом. По завршетку Зуботехничке школе као зубни техничари и стоматолошке сестре-техничари можете направити огромну промену у животима својих пацијената враћањем њихових осмеха и самопоуздања, истовремено омогућавајући им да несметано говоре и једу правилно. Подстицањем усвајања здравих навика можете помоћи пацијентима да сачувају њихов општи квалитет живота.

Оног тренутка када пацијенту ублажите бол од зубобоље или израдите функционалну круну или мост, добијате тренутно задовољство. Сваки ученик Зуботехничке школе се радује овом искуству у стварном свету.

Импресивна стабилност посла

Због велике потражње за зубном негом у земљи, стоматологија је изузетно стабилан избор каријере. Заправо, ова индустрија има једну од најнижих стопа незапослености у свету.

Орална здравствена заштита неопходна је за људе свих старосних група. Све већи број људи данас посећује стоматолошке ординације ради услуга естетске стоматологије. А како се старији стоматолози повлаче са терена, потреба за више људи који имају практичну стоматолошку обуку и искуство у стварном свету је у порасту. Улога зубних техничара у том свету креативних зубно-протетских надокнада је изузетна. Савремени дигитални трендови немогуће чине могућим тако да Зуботехничка школа представља савршено место за стицање знања и искуства за цео живот.

Стабилан приход

Стоматолози, зубни техничари и стоматолошке сестре-техничари су у могућности да диктирају количину новца које зарађују према количини посла и пословном моделу. Штавише, стоматолошке сестре-техничари ће често искористити предности конкурентских плата. Иако се подаци могу разликовати зависно од вашег подручја рада, вашег искуства и стила рада, без финансијских брига моћи ћете осигурати и себе и породицу.

Уравнотежен стил живота

Један од разлога зашто jе стоматологија успешна професија, је то што стоматолози, зубни техничари и стоматолошке сестре-техничари имају слободу да воде уравнотежен начин живота између каријере, породице и друштвеног живота. Стоматолози и зубни техничари са приватном праксом могу одлучити колико посла желе да ураде за недељу дана, док стоматолошки асистенти често могу да преговарају о флексибилности радног времена како би испунили своје друге обавезе. Неки стоматолози раде само три дана у недељи, остављајући више него довољно времена да се фокусирају на друга подручја свог живота. Многе позиције стоматолошких сестара-техничара могу бити и хонорарне, омогућавајући професионалцима да раде по потреби, организујући време за своје најмилије.

Тимска оријентисана радна места

Стоматолози су ретко усамљени лекари јер је стоматологија тимски оријентисана професија. Стоматолошки тим је потребан за обнављање и одржавање здравља зуба једног пацијента. Стоматолошки тим чине: стоматолог, стоматолошка сестра-техничар и зубни техничар.

Рад у денталној индустрији има бројне предности, посебно за људе који желе да уравнотеже добру каријеру са задовољавајућим животом ван посла. Не само да ове професије нуде флексибилне сате и стабилан приход, већ пружају шансу да се помогне пацијентима и да се ради у тиму.

И даље размишљате шта да упишете?