Ученички парламент Зуботехничке школе из Београда на челу са Милицом Трбојевић је кроз хуманитарну акцију показао одговорност и спремност за поштовање и остваривање основних људских права – кроз бригу о онима којима је помоћ заиста неопходна.

Од изузетне важности и велике вредности је чињеница да постоје млади људи који су сензибилисани да помогну другима у невољи водећи се хуманим вредностима и њиховом промоцијом.

Овом приликом желимо да изразимо задовољство што ће једна млада, талентована девојка добити могућност да живи као и њени вршњаци и да се креће и ван свог дома и равноправно учествује у свакодневним друштвеним активностима.

Током октобра месеца, 2021. године ученички парламент средње зуботехничке школе из Београда започео је хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за изградњу рампе испред куће Данијеле Јованчић из Чапљинца која болује од тежег облика церебралне парализе. Болест је напредовала и Данијела је у инвалидским колицима. Живи са својом мајком и последње три године није изашла из сопствене куће – јер нема погодну рампу за излазак из куће.
Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „ЕЛМОНТ“ из Ниша изградиће рампу без надокнаде за монтажу а новац прикупљен у хуманитарној акцији ученичког парламента Зуботехничке школе из Београда у износу од 58 000 РСД биће утрошен за куповину материјала за изградњу рампе када се прикупи и друга половина износа.

Такође, Ученички парламент Зуботехничке школе узео је активно учешће у обележавању Међународног дана особа са церебралном парализом, 6.октобра на Тргу Републике у организацији Савеза за ЦДП Београд и на тај начин дао свој филантропски допринос и показао солидарност са особама са церебралном парализом, међу којима је пуно деце. Прочитајте више о томе на сајту ЦДП-a Србије овде.

Савез за ЦДП Србије, Удружење церебралне и дечије парализе Дољевац и Данијела Јованчић из Чапљинца упућују велику захвалност Ученичком парламенту средње зуботехничке школе из Београда.