Зуботехничка школа са својим професорима посетила је Шибеник 8. септембра и учествовала на Међународном дану физиотерапије. Тема овогодишњег обележавања је „Објединимо кретање, знања из завичајне историје и историје физиотерапије!

Уз ученике школе, и професоре медицинске групе предмета, дан је почео шетњом до тврђаве Св. Јована. На тврђави је одржано стручно предавање на тему завичајне историје и физиотерапије, а након тога је уприличено разгледање саме тврђаве.

Током посете медицинској школи у Шибенику презентован је и пројекат „ Сигуран корак“ . Током радног састанка, кооординатор Е –medice у школи, Снежана Жаја и психолог школе ,  упознате су са концептом и активностима које су планиране и реализоване у оквиру пројекта.

Психолог Медицинске школе из Шибеника  истакла је да је идеја пројекта веома добра , као и да су проблеми код адолесцената последњих година ,када је територија Хрватске у питању , у порасту.

Такође, рекла је да би у наредном периоду , већ постојећа сарадња између њихове и наше школе , кроз пројекат Е –medicа , могла да се прошири и овим пројектом ,у циљу размене искустава када је рад са децом у адолесцентном периоду у питању, унапређења знања о ризичним понашањима у адолесцентном периоду, као и изради смерница за неке нове активности и мере којима ће се ризична понашања у овом узрасту превенирати.