Dragi naši,

Turistička agencija DEST i Opština Knić pokreću Veliki Elektronski Konkurs namenjen deci predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Od pamtiveka se u Srbiji cenilo prijateljstvo. I kako bi Rimljani iz našeg Viminaciuma rekli: Amicus verus est rara avis“ – “Veran prijatelj je retka ptica”, a veliki Vuk Stefanović Karadžić iz Tršića zapisao: “Zlato se u vatri probira, a prijatelj u nevolji”, tako se i našoj zemlji u jednom od njenih najtežih trenutaka, u toku pandemije virusa korona, našao u nevolji pravi, veliki, gordi prijatelj, Narodna Republika Kina!

U želji da se zahvalimo Kini, кineskom narodu i predsedniku NR Kine Si Đinpingu na nesebičnoj pomoći, čeličnom prijateljstvu koje se pokazalo i u dobru, a i u zlu, pozivamo decu i mlade da uzmu učešće u Velikom Elektronskom Konkursu na temu:

DECA SRBIJE KINI -“HVALA VAM ZA VAŠE VELIKO SRCE!”

u sledećim oblastima:

Fotografija:

Slikajte fotografiju na zadatu temu. Fotografiju nam pošaljite na Viber broj: +381 64 81 51 785. Ispod fotografije koju ste poslali obavezno nam u poruci napišite ime i prezime deteta/učenika, razed i odeljenje, ime škole ili predškolske ustanove, grad u kome živite, kontakt telefon i tu poruku pošaljite na isti Viber broj: +381 64 81 51 785.

Literarno stvaralaštvo:

Napišite poetski ili prozni sastav na zadatu temu. Slikajte vaš literarni rad i pošaljite nam sliku rada na Viber broj: +381 64 81 51 785. Ispod fotografije literarnog rada koju ste poslali obavezno nam u poruci napišite ime i prezime deteta/učenika, razed i odeljenje, ime škole ili predškolske ustanove, grad u kome živite, kontakt telefon i tu poruku pošaljite na isti Viber broj: +381 64 81 51 785.

Likovno stvaralaštvo:

Uradite likovni rad na zadatu temu tehnikom po slobodnom izboru. Likovni rad slikajte i pošaljite nam sliku na Viber broj: +381 64 81 51 785. Ispod fotografije likovnog rada koju ste poslali obavezno nam u poruci napišite ime i prezime deteta/učenika, razed i odeljenje, ime škole ili predškolske ustanove, grad u kome živite, kontakt telefon i tu poruku pošaljite na isti Viber broj: +381 64 81 51 785.

Fotografije, slike literarnih i likovnih radova dostavite najkasnije do 22. maja 2020.god., na Viber broj: +381 64 81 51 785 a originale OBAVEZNO sačuvajte!

Za pristigle fotografije i slike radova sa imenom i prezimenom deteta/učenika, razredom, odeljenjem, imenom ustanove i grada, roditelj/staratelj potvrđuje da je rad autentičan i originalan, i da je saglasan sa javnim objavljivanjem podataka ispod objavljenog rada!

Svi radovi biće objavljeni na sajtu www.dest.rs, na stranici VELIKI ELEKTRONSKI KONKURS! Na pomenutoj stranici možete pogledati sve radove, a takođe i svoj rad ukucavajući u polje SEARCH (mala lupa u gornjem desnom uglu) svoje podatke ( ime i prezime, naziv skole-predškolske ustanove).

Po završetku konkursa biće organizovana izložba radova. Autori najboljih radova iz svake oblasti dobiće diplome i vredne nagrade, a njihovi radovi biće poslati u Narodnu Republiku Kinu!

Više detalja o konkursu na sajtu www.dest.rs i na Facebook profilu: Dest Turistička Agencija