Поводом Дечје недеље, наши парламентарци  су позвани  на седницу у којој учествују представници ђачких парламената и деце активиста на тему важности повезивања генерација за унапређење друштвене добробити.

Седница је одржана у уторак, 8. октобра 2024. у просторијама Дома Народне скупштинe. Наши представници ђачког парламента Милица Голубић III-5, Олга Јаковљевић III-3, Лана Милосављевић I-1 и Немања Брајовић I-3 одазвали су се позиву организације Пријатељи деце Србије, која је у склопу Дечје недеље организовала седницу у Народној скупштини РС, са темом „Мали кораци велики помаци:Волонтирање спаја!”

На овој седници учествовало је 60 школа из целе Србије. Нашим парламентарцима  су се допали ставови, решења за уочене проблеме до којих су  дошли заједно  са њиховим вршњацима. Разменили су мишљења са децом из мањих градова, што их је такође подстакло на размишљање о решавању проблема и доношењу новина. За наше ученике је ово било једно лепо и поучно искуство. Оваквим активностима ћемо се увек врло радо одазвати!