У четвратк 29.4. са почетком у 10.30 часова у Зуботехничкој школи је организован програм за децу мигранте и њихове породице из прихватног центра у Крњачи.

Школу су посетили и представници Центра за кризну политику и реаговање. Након обраћања директора школе Томислава Алавања који је поздравио присутне и пожелео добродошлицу, деци мигрантима и њиховим породицама се обратила Марија Марјановић, култруна медијаторка испред организације Центра за кризну политику и реаговање и подсетила на улогу Центра за кризну политику и реаговање у процесу образовања деце миграната.

Програм је организован на тему превенција оралног здравља како би се указало на могућност да се применом адекватних мера орално здравље може одржати током читавог живиота. Том приликом су деца имала организован стоматолошки преглед. Пројектни тим Зуботехничке школе у сарадњи са Комесаријатом за избеглице ангажовао је преводиоце Yousef Amro, студента Стоматолошког факултета у Београду и Karoxа Pishtewan. Преводиоци су допринели успешнијој размени знања о здрављу и учењу новина о другим културама, о начину живота људи из других делова света, о њиховом начину исхране, о језику којим  говоре и др.

Поред радионице и предавања, обављен је и стоматолошки преглед (по потреби снимање зуба за две породице које су у стоматолошкој ординацији). Уручени су и поклони у виду сета за оралну хигијену.

Похваљујемо:

Слађу Неагић, др Снежану Благојевић, др Тању Ашанин, др Марију Николић. др Ану Гајић, др Данку Гачић и др Александра Стојчетовића и наше веома одважне стоматолошке сестре-техничаре.

Наше фотографске уметнике: Катарину и Бојану Станковић.

Такође, упућујемо велики израз захвалности педагогу, Маји Врачар и психологу, Маријани Пеулић на одличним организаторским компетенцијама.

 

Воли Вас ваша Зуботехничка школа!